Виж други продукти

Препарат за отстраняване на котлен камък КОНТРАКАЛК

СИЛЕН КИСЕЛИНЕН ПРЕПАРАТ ЗА ПРОФИЛАКТИКА И ПРЕМАХВАНЕ НА ВАРОВИК И КОТЛЕН КАМЪК
Търговско наименование: КОНТРАКАЛК
pH: 1
Тип на продукта: Безцветен препарат за премахване на варовик И ръжда.
Предназначение: Мощен киселинен препарат за приложение в бойлери, вани, миялни машини, ледогенератори и други повърхности, по които се образува натрупването на котлен камък. Отстранява надеждно отлаганията от варовик, мръсотия и ръжда.
Приложение: 
- Уреди: В зависимост от концентрацията на натрупването на котлен камък и дали уреда, който ще се почиства е в сглобен или разглобен вид, препарата се ползва се разрежда от 1:1 до 1:30 с вода. Изчаква се котления камък да се преобразува в бяла каша и след това се измива обилно с вода.
- Повърхности: Може да се прилага внимателно и за отстраняване на ръжда и варовик от повърхност. КОНТРАКАЛК в разтвор 1:30 (30 мл. препарат в 1л вода) до 1:10 (100 мл препарат в 1л вода). Почиства се и се изплаква с вода
- Цедки на батерии/смесители за вода: Препарата се използва в концентриран вид, като се налива в стъклен съд /чаша и в нея се слагат цедките. Варовика започва да кипи и да се превръща в бяла каша. След отстраняването на варовика с четка или на силна струя вода, цедките се монтират обратно на батериите 
Състав: 15-30% фосфорна киселина, 5-15% сярна киселинана, вода и др. 
Екология: Препарата е в съответсвие с европейските изисквания за почистващи детергенти, над 98% от активните компоненти са биоразградими.
Специална информация: Да не се прилага върху чувствителни на киселини повърхности например - мрамор и емайл!
Разреждане: от 1:1 до 1:30.
Опаковка: 1; 6 или 12 кг пластмасови туби
Произход: България, по лиценз на PUDOL Германия 

Цена: тел. 0899 601 801

  • Jofel
  • Eurocarta
  • PaChico
  • TTS
  • Lewi
  • Pulex